Protection through Innovation

SIOEN is marktleider in belangrijke sectoren van de gecoat textiel markt geworden door verticale integratie, goede klantencontacten en een robuuste ondernemingszin. SIOEN neemt elke gelegenheid aan voor een gezonde groei. Dit zal zijn aandeelhouders een vast en groeiend inkomen bezorgen en het in staat stellen om zijn onafhankelijkheid te verdedigen als een bron van tastbare en ontastbare waarde voor zijn eigenaars, werknemers, klanten en gastgemeenschappen.

We willen ons marktleiderschap in alle segmenten behouden en verder uitbreiden en de nadruk ligt te allen tijde op technisch hoogstaande producten en vernieuwing. We bieden onze aandeelhouders een degelijke investering met betrouwbare resultaten en een groeiende winst. We werken met goed opgeleide, resultaatgerichte medewerkers om onze doelen te bereiken, met zorg voor veiligheid en het milieu als fundamentele waarden.

Strategisch oogmerk

Elke gelegenheid aangrijpen voor gezonde interne en externe groei in de belangrijkste en aanverwante sectoren Gezond financieel management voor een gezonde dividend en flexibiliteit voor uitbreiding Voortdurende inspanning en investering in R&D Behoud van (prijs)competitiviteit in onze hoofdmarkten en aanboren van nieuwe specifieke hoogwaardige markten door constante vernieuwing en klantnabijheid Een kenmerkende, hedendaagse ondernemingsidentiteit behouden Markleiderschap in alle sectoren

Verticale integratie

SIOEN wil zoveel mogelijk componenten van het productieproces binnen de onderneming brengen. Dit concept vertegenwoordigt een steeds belangrijker strategisch standpunt : aan klanten wordt een geïntegreerde mix van producten en diensten aangeboden en ze kunnen vertrouwen op een grondige interne kwaliteitscontrole. We houden het volledige productieproces, van ruwe materialen tot afgewerkt product, binnenhuis: we spinnen, weven, coaten, maken pigmenten voor, snijden en verwerken technisch textiel. De vier afdelingen van de groep omvatten deze verticale integratie. Vernieuwing: ontwikkeling en investering. Het doel van SIOEN Industries is om zijn technisch leiderschap in elk van de domeinen waarbinnen het actief is, veilig te stellen en verder uit te breiden. Het ontwikkelings- en onderzoeksteam wordt continu uitgebreid en versterkt met mensen, materialen, gebouwen en testmogelijkheden. Bestaande fabrieken worden voortdurend getest en aangepast aan de laatste technologische ontwikkelingen. SIOEN Industries investeert in nieuwe fabrieken en in het moderniseren van de bestaande fabrieken.

Diversificatie en doordringing in de markt

Om een houdbare groei en winst te verzekeren, streeft SIOEN ernaar zijn activiteiten te diversifiëren. De groep heeft vier afdelingen die overeenstemmen met verschillende marktsegmenten, elk met zijn eigen ontwikkelingspatronen en zijn eigen markteisen: de Coating divisie, de Confectie divisie, de Chemische divisie en de Industriële Toepassingen divisie.

  • Marktsegmenten

    SIOEN Industries is trouw aan het beleid van verticale en horizontale integratie door de ontwikkeling van nieuwe producten en het verwerven van aanvullende bedrijven die nieuwe marktmogelijkheden openen.

  • Geografische verspreiding

    SIOEN Industries verkent nieuwe markten en breidt de bestaande markten uit.

  • Globalisatie

    SIOEN bouwt voortdurend aan zijn wereldwijde organisatie. De groep is voor zijn diverse activiteiten werkzaam in productiefabrieken op meerdere continenten. SIOEN heeft momenteel 36 dochterondernemingen in 14 landen.

Inspiratie: mensen en milieu

We creëren een stimulerend werkklimaat in een optimale werkomgeving en bieden carrièremogelijkheden en een eerlijke wedde. Onze werknemers kunnen zich maximaal ontwikkelen in een dynamisch bedrijf waar er plaats is voor ondernemingszin en creativiteit. We voeren een actief milieubeleid en investeren in recyclage en technieken om energie te winnen.

Protection through Innovation

De slogan van ons bedrijf is ‘Protection through Innovation’. We beschermen zowel de mens als zijn bezittingen met hightech beschermingskledij voor alle takken van de industrie en met technisch textiel voor producten zoals afdekzeilen en schuifgordijnen voor vrachtwagens, airbags, afdekzeilen voor zwembaden, tenten en structuren, windschermen, watertanken en wegversterkingen. We zijn een vernieuwende onderneming in termen van zowel productietechnieken als toepassingen en markten. We hebben ervaring in niet minder dan vijf coating technieken evenals diverse weef- en lastechnieken. Met onze productiefabriek maken we deel uit van de wereldleiders voor het spinnen van polyesterdraad en onze productieafdeling in Indonesië waar kledij wordt gemaakt is één van de meest efficiënte ter wereld. Met de inbreng van zeer efficiënte verkoop en marketing teams en het werk van een hoogkwalitatief R&D team, identificeren we steeds nieuwe toepassingen. Maar één voorbeeld van onze vernieuwingen is Siosteel: een antivandalisme technisch textiel voor vrachtwagens. We zijn steeds op zoek naar nieuwe markten en verkopen sneller dan onze concurrenten in verkoopgebieden met een hoog potentieel.

Spinnenwebstructuur

Vooruit willen blijven op de markt betekent blijvend investeren in onderzoek en ontwikkeling. Daarom heeft de groep een centraal R&D centrum opgericht in zijn hoofdkantoor te Ardooie. Hier werken professionelen aan productontwikkeling, vernieuwing en procesverbetering. De sterkte van deze onderzoekseenheid, naast de hightech faciliteiten, ligt in de kennis en ervaring van zijn werknemers. Bovenop dit centraal R&D centrum heeft SIOEN wereldwijd nog tien onderzoeksteams. De voornaamste productiesites beroemen zich op hun eigen onderzoeksteams die specifiek onderzoek doen en producten testen in bepaalde domeinen. Het werk dat wordt gedaan door de verschillende onderzoekscentra wordt gecoördineerd en beheerd vanuit het R&D centrum te Ardooie. 50 mensen worden tewerkgesteld in R&D en testen. Directe kosten van R&D en testen bedroegen in 2007 Eur 7.354.49 (1,9% van de omzet), inclusief productietijd en aanverwante kosten. Samenwerking De SIOEN Industries nv Groeps R&D team werkt nauw samen met verschillende nationale en internationale universiteiten, Europese onderzoekscentra en wetenschappelijke fondsen. Nieuwe producten en toepassingen zijn ook het resultaat van samenwerking met andere bedrijven en klanten. Tenslotte werkt het R&D team samen met een aantal leveranciers.

Uitrusting – nieuw lab

SIOEN’s R&D centra en laboratoria zijn volledig uitgerust met de nieuwste testinstallaties.

Testen op slijtage en breeksterkte, vlamvertraging, chemische resistentie, waterkolom, kleurvastheid, veroudering en zo verder wordt allemaal binnenhuis uitgevoerd en SIOEN kan de vergelijking doorstaan met ‘s werelds top onderzoekinstituten in dit gebied. De mogelijkheid om vuurtesten (EN 367) en thermale stralingstesten (EN ISO 6942) binnenhuis te doen, heeft ervoor gezorgd dat SIOEN één van de eerste Europese producenten was die gecertificeerd werd voor de EN469:2005 standaard voor brandweerkledij en opent de weg voor SIOEN om een leidende rol te spelen in de vlamvertragende kledij. SIOEN heeft een eigen ballistisch laboratorium inclusief een schietstand en evaluatie uitrusting..

OPENINGSTIJDEN

Wij zijn geopend op maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 17.00 uur, vrijdag tot 16.00 uur. De afhaalbalie is open, graag bestellingen vooraf doorgeven en bij bezoek Max 2 klanten ivm de 1,5 meter. Wij doen dit voor uw veiligheid en die van onze medewerkers. 

Tel. 0180-641890


OVER ONS

Baan Bedrijfskleding B.V. Al 70 jaar dé leverancier op het gebied van bedrijfskleding en veiligheids artikelen! alles onder 1 dak voor een scherpe prijs.

Baan Bedrijfskleding B.V. is gevestigd in Barendrecht, Bijdorp Oost 50, 2992 LA Barendrecht.

LEVERTIJDEN STOFMASKERS!

Als gevolg van de uitbraak van het nieuw geïdentificeerde coronavirus (2019-nCoV) zien we een zeer grote stijging in de vraag naar ademhalingsbeschermingsmiddelen en disposable handschoenen.

Vooral de marktprijzen van de nitril handschoenen lopen momenteel snel op door beperkte beschikbaarheid.

COMBINEER EN PROFITEER

Combineer en profiteer van onze scherpe prijzen, staffelprijzen geven al snel een voordeel van 5% op schoenen, 10 % op kleding en PBM en handschoenen oplopend tot 15%.

Vraag een account aan en ontvang een leuke introductie aanbieding bij uw eerste bestelling